Joyzine.se


Recension - Skiva

Contrast
Antidote, 2009
Skivbolag: Triple HandShake Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-28
Hemsida: www.contrast-site.nl

Jag vet inte om man ens bör kommentera det taktiskt riktiga med att lyssna på ”Antidote” när man är på riktigt genomuselt humör, men nog understryker holländska Contrast alla mörkerkänslor alla gånger. Här handlar det om suggestivt pumpande beckmörker som inte inbjuder till något hopp eller någon lättnad över huvud taget.

Herrarna Patrick van Alphen och René Jongeneelen har en mängd kända synth och dark wave-orkestrar på sina CVn och det hörs verkligen. Contrast är själva essensen av det mörker och den sakralt kyliga melodikänsla som de två genrerna gjort sig kända för. Om man sedan tycker att det är något positivt eller inte är en annan sak. Det vore synd att säga att ”Antidote” är ett variationsrikt album (även om det är just precis vad pressreleasen om och om igen försöker göra), men just i denna stund känns den helt självklar för mig. Holländarna ramar utmärkt in det själsliv som rusar i olika bittra riktningar.

Bra eller dåligt beror således en hel del på humör kan jag tänka mig. Sådana skivor behövs sannerligen de också, men då jag i nuläget ifrågasätter mitt eget omdöme nöjer jag mig med att konstatera att det är pur kvalitet och elegant leverans det handlar om. Annars kan det nog bli lite väl mycket mörker här...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sinew (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner