Joyzine.se


Recension - Skiva

Daemonicus
Host of rotting flesh, 2009
Skivbolag: ViciSolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-13
Hemsida: www.daemonicus.nu

När Let the napalm rain från Dismembers klassiska platta ”Death Metal” inleds med de klassiska orden ”I love the smell of napalm in the morning”, diskret lånade från filmpärlan Apocalypse Now, infinner sig en speciell känsla. Lite av samma känsla som jag inbillar mig att norrländska Daemonicus varit ute efter att återskapa på denna, sin första, fullängdare. Stuket är nämligen ganska sävligt även om orkestern manglar snabbt och triggar är strängt förbjudna.

Det handlar om ett sound som utan att vara en regelrätt klon på många sätt tangerar det som gjordes i Stockholm på 90-talet i allmänhet och Dismembers dåtida grejer i synnerhet. Må hända att legendarerna var och fortfarande är råare än vad Daemonicus kommer i närheten av att vara på ”Host of rotting flesh”, men jämförelsen är omöjlig att bortse ifrån. Sämre orkestrar kan man ju spana på från en blomstrande musikalisk tidsperiod.

Detta debutalbum bjuder habilt dödsmanglande, det är inget att orda om, men det tänder aldrig till. Hela ”Host of rotting flesh” puttrar fram nästan lite oförargligt. Trots att många av riffen är riktigt delikata och att det smutsiga tvåtaktsmanglet tillåts ta stor plats saknar jag bett i ljudet. Låtarna är som tunga filtar som faller över mig snarare än de smockor som Umeå-sönerna nog vill att det ska vara. Utan referenserna till tidigare storheter är det möjligt att det aldrig blivit särskilt mycket av Daemonicus alls. Tyvärr. För det här är stabilt och kompetent...men i slutändan lite för tråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner