Joyzine.se


Recension - Demo

Affecti Veternus
The Might of the Meat
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-08-02
Hemsida: myspace.com/affectiveternus

Affecti Veternus vill i sitt följebrev gärna påpeka att flera av medlemmarna i bandet är väldigt unga; Två av dem är 16 år gamla, en 17 år och en annan 21 år. Jag tror jag förstår vart de vill komma. Dubbelkagge-smattrande dödsmetall är nämligen inget för amatörer som inte kan hantera sina instrument på ett skickligt sätt. På den fronten imponerar det unga Västeråsbandet.

Det är istället när det kommer till låtuppbyggnad som bandet faller offer för några vanliga barnsjukdomar. Många av delarna passar inte alls ihop med varandra och de saknas flyt i musiken. Man måste inte alltid proppa in så många olika delar som möjligt i en och samma låt för att få ihop en längre spellista. Kvalité före kvantitet!

För att nämna ett exempel kan vi ta den onödiga och tråkiga rockdelen som kommer in en och en halv minut in i första låten Might of the meat. Den liksom sabbar allt ös och all aggression. Låt nummer två, Homicidal Tendencies, dras med en seg och tråkig refräng som lätt kunde disponeras bort till förmån för någonting mer rappt och aggressivt. I Sista låten, Contradicted Trinity, har bandet dock fått till en riktigt lyckad mix av ursinnigt snabb dödsmetall och groovigt gung. Såhär bra borde det kunna låta hela tiden!

Givetvis är dessa problem mest bagateller som kommer arbetas bort i takt med att bandet mognar och utvecklas. Se bara till att putsa på arrangemangen så kommer nog detta kunna bli hur bra som helst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner