Joyzine.se


Recension - Skiva

Truckfighters
Mania, 2009
Skivbolag: Fuzzorama Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-06
Hemsida: www.truckfighters.com

Det är märkligt, för att inte säga väldigt, väldigt intressant, att man kan uppleva musik så oerhört annorlunda öron sinsemellan. Både jag och skivbolaget Fuzzorama hör Foo Fighters, Queens of the stone age och Mars Volta i den musik som Örebro-baserade Truckfighters framför. Men där bolaget hör ”galenskap och underbar musik” hör jag mest bara en ganska trött rockskiva.

En liten del av problemet hittar vi faktiskt redan i skivbolagets namn. Truckfighters förstör några av sina finaste uppslag genom att trampa hårt på fuzzpedalen. Dynamik är bra, men den går förlorad om den knastriga disten ges ett alldeles för stort utrymme. Må så vara att det är bandets signum, men det talar ändå emot dem.

Främst är dock problemet med ”Mania” att låtarna inte riktigt biter tag. Inte ens efter flertalet varv och tappra försök från min sida. Jag hör ett duktigt fuzzrockgäng värt all respekt, men inte en samling perspirerande herrar som uppfordrande tvingar mig att festa. Det svänger, men inget består.

Nu vet ni ju att ett duktigt fuzzrockband inte är fy skam det heller och framförallt de partier som har kopplingar till stenåldersdrottningen funkar fint. Över hela linjen känns Truckfighters som mest inspirerande när de sparar på disten och spelar lågmält och eftertänksamt. Nästan så de borde satsa på en hel sådan platta.

I jämförelse med de kareokeversioner av dansbandsklassiker som någon precis började förpesta solen på innergården med tar jag ett duktigt fuzzrockband alla dagar i veckan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner