Joyzine.se


Recension - Skiva

El Caco
From Dirt, 2007
Skivbolag: Black Ballon Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.elcaco.com

Norska El Caco är ett band som man bara borde kunna hata eller älska. Genom fyra album har de nu jobbat på att förfina sin form som antingen är att betrakta som innovativt utmanande eller flummigt flackande mellan alldeles för många typer av uttryck. Hata eller älska. Något mellanting borde inte existera. Ändå, eller kanske just därför, sitter jag med svårt huvudbry utan att kunna bestämma mig för om ”From Dirt” är smart eller vämjelig. Eller kanske rent av bara en medelbra rockskiva.

Jag ogillar Øyvind Osas ljusa sångregister som drar iväg mot Mars Volta. I de partier han nyttjar den låter El Caco som en ploj. Ett band som utan allvar kör ihop rock med emo och sedan skrattar åt resultatet. Å andra sidan visar norrbaggarna en fin sida när de elegant smälter samman dammig rock med precis metal. I de partierna uppstår ett tunggung som är få artister förunnat.

Ständiga kontraster alltså. Bra möter dåligt, möter uselt, möter himmelskt. Det enda som hela tiden är konstant är den diffusa kopplingen till metalscenen och ljudbilden som är befriande smutsig. Det mest irriterande är att norrmännen så uppenbart är medvetna om sitt tveeggade uttryck och ömt vårdar det. De vill driva mig som lyssnare till vansinne. Om de lyckas kanske det är ett tecken på att ”From Dirt” trots allt är riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner