Joyzine.se


Recension - Skiva

The Chelsea Smiles
S/t, 2009
Skivbolag: Global Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-21
Hemsida: myspace.com/thechelseasmiles

Behöver ni ett substitut till Monster Magnet nu när Dave Wyndorf dragit med sig sin orkester ner i fetmans och trötthetens menlösa land? Då kan The Chelsea Smiles definitivt vara något att låna öronen åt.

Här har ni nämligen ett hungrigt gäng debuterande amerikaner som låter en hel del som ett ungt Monster Magnet. De må sakna tyngden som gjorde ”Powertrip” till ett utsökt album, men det väger de istället upp med Ramones-värdig punkighet och den explosiva energin är densamma som hos en ung (i alla fall yngre) Dave Wyndorf. Det självbetitlade albumet bjuder en uppsjö av arenavärdig rock'n'roll med pondus och karisma.

Mot skivans slut spräcker The Chelsea Smiles dock sin enhetlighet, vilket är lite synd. Förmodligen finns några dolda förhoppningar om mycket radiotid och herrarna börjar hemfala åt material av mer skatepunkig art. Missförstå mig rätt, jag tycker exempelvis att tjusiga balladen Broken Lullabies är riktigt bra, men den passar inte riktigt in i sammanhanget. The Chelsea Smiles hade tjänat på att låta det här albumet vara en klockren ripoff på Monster Magnet och det allena.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner