Joyzine.se


Recension - Skiva

The Creepshow
Run for your life, 2008
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-05
Hemsida: www.thecreepshow.org

The Creepshow marknadsförs som samma typ av lökig rockabillypunk som många andra av banden på People Like You-etiketten ägnar sig åt. Och visst, gruppen kör med svartmålad ståbas och här finns vissa drag av raggarsväng. Men jag skulle vilja påstå att The Creepshow är värda mer cred än så.

Bandet förlitar sig nämligen inte enbart på den tuta och kör-mentalitet som tycks vara kutym inom genren, utan tänker ett steg längre. ”Run for your life” bjuder mitt i det svettiga stompet på så väl ett intelligent driv som genomtänkta låtar. I sina mest melodiska passager har bandet ett och annat gemensamt med Vincent Black Shadow, men för det mesta är de förstås mer punk än så.

En annan viktig detalj som raggarpunkarna ofta tummar på är sången. Skicka fram någon med roslig Jack Daniels-stämma och låt honom/henne sjunga lite hipp som happ tycks vara ett argument som anses hållbart. The Creepshow står över sådant trams. I Sarah Sin har de en så väl duktig som attitydstinn sångerska med rätt tryck i grejerna. I vissa fraseringar har hon samma karaktär som Brett Anderson från The Donnas och de småhesa skriken fungerar även de över förväntan.

Som ni begriper överträffar ”Run for your life” alla förväntningar bolaget skapar med sin stereotypa marknadsföring. Att jag gärna sett att bandet satsat ännu hårdare på sin melodiska sida så som i Run for your life och Take my hand säger nog egentligen mer om mig än om The Creepshow som orkester.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner