Joyzine.se


Recension - Demo

Baba Ottokar
S/t
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-11-01
Hemsida: myspace.com/babaottokar

Baba Ottokar är ett sexmannaband från Malmö, som enligt egen beskrivning spelar en blandning av ska, rocksteady och klezmer. Och visst är det så. Öppningslåten, Kokubisji tanz, är en svängig skadänga med ett riktigt bra driv och sväng. Det originella gitarrspelet som här är riktigt fint, låter som om jag lyssnar på en etiopisk gammal 70-tals platta.

Att efterlikna den unika ljudbilden som genomsyrar jamaikanska inspelningar från 60-70-talet har visat sig vara nästintill omöjligt. Här känns det dock som om Baba Ottokar tidvis kommer ganska nära. Men det är innan de svävar ut i någon klezmer-mania som jag har svårt för. Men det har nog mindre med just Ottokar att göra, och handlar mer om en svårighet för klezmer från min sida. Det är ett roligt band, som med sina instrumentala ska-klezmer arrangemang, nog kan få till storartade skank-partaj.

Gitarrspelet är unikt och jag önskar jag fick höra mer av detta nästan vårdslösa och roliga spel. Alla är de säkra på sina instrument, men det är trummisen, Immanuel, som även han får mina öron att spetsa sig extra mycket. I ska och reggae har trummorna, rytmen, en jäkligt stor del. Här uppvisas stort prov på ballt trumspel, som både är levande, drivande och flummigt avigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner