Joyzine.se


Recension - Skiva

Scamp
Mirror Faced Mentality, 2008
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-14
Hemsida: www.scampsite.dk

Danska Scamp har gjort sin läxa lite för väl. De har alldeles för bra koll på hur man skapar statiskt aggressionsmangel för att det ska bli särskilt spännande. Att göra alldeles för mycket rätt har härmed fått en definition.

Jag föreställer mig att italienska Scarlet i och med signingen av ett gäng stelopererade danskar tycker att de uppfyllt sin Mnemic-kvot. Förmodligen är de inte helt fel ute. Scamp låter som en mindre invecklad variant av sina landsmän, med en smula Fear Factory, Sepultura och Pantera i mixen där utöver. Allt är maskinlikt, statiskt och argt så det förslår. Precis som föregångarna slagit fast normen.

Härmed inte sagt att ”Mirror Faced Mentality” är en dålig eller onödig skiva. Scamp har som framgår av uppräkningen ovan valt att inspireras av kvalitativa akter och utförandet är det absolut inget fel på. Skivan saknar visserligen minnesvärda låtar, men testosteronflödet är det sannerligen inget fel på. Problemet är istället att Scamp trots kvalitativa poänger är helt ospännande. Vi har redan hört den här skivan ett dussintal gånger tidigare, men med ett annat bandnamn på omslaget.

Heder dock till danskarna för att de inte experimenterar med och tummar på sin formel bara för att försöka sälja några extra skivor. De har en konsekvent linje som de följer till sista ton. Det är nobelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Rip It Up 2007
Betraktelser från ett (gigantiskt) campingtält

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner