Joyzine.se


Recension - Skiva

The Boss
Life is foreplay, 2008
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-12
Hemsida: myspace.com/theboss8000

En blöjbeklädd bebis på omslaget och hiphop-parodier till idolbilder i skivkonvolutet. Är belgiska The Boss någon form av skojband månntro? Frågan är berättigad, men svaret nekande. Visst föddes orkestern som ett lågprioriterat sidoprojekt, men när de nu släpper en första skiva genom Alveran är det på rått alvar.

Grundbulten skruvades dit med NY-hardcore, så mycket kan sägas. Men det som hörs på ”Life is foreplay” är en aning snällare än så. Bakom smakfullt användande av samplingar och intron döljer sig allsångshardcore av klassiskt märke. Produktionen är en aning för tanig och de tralliga melodierna är några för många för att det ska bli riktigt hårt.

Kul är det däremot genom plattans 28 minuter. Tio låtar rätt i nyllet, tio låtar att ömsom sjunga ömsom slåss till är alldeles lagom. Variationen lyser som på så många andra hardcoresläpp helt med sin frånvaro. Men det är ett faktum man måste ha köpt redan innan man stoppar ”Life is foreplay” i spelaren. Belgarna kan en grej och inget mer, men jag nöjer mig gott med det och ser de festliga kringinslagen som en kul bonus.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det bästa från 00-talet
Ross The Boss (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner