Joyzine.se


Recension - Skiva

Ross The Boss
New Metal Leader, 2008
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-22
Hemsida: www.ross-the-boss.com

För att vara helt ärlig, AFM Records och Joyzine är långt ifrån en ”perfect match”. Gångerna när jag och kollega Stenbacke suttit och fnissat alternativt slitit vårt hår över undermåliga släpp från tyskjätten är otaliga. Tänk er då att bolaget släpper en artist som kallar sig Ross The Boss och för hundra år sedan var en bärande medlem i Manowar (som är, alltid varit och alltid kommer att vara världens sämsta och mest patetiska band). Nu har han slagit sig i lag med herrar som en gång i tiden utgjorde coverbandet Men of War och släpper en platta med titeln ”New Metal Leader”. Klyschigare än klyschigast. Det är straffspark mot öppet mål, smashbollen bara hänger och dinglar i luften.

Men faktiskt (och det här är också ärligt talat), ”New Metal Leader” är inte alls särskilt tokig. Ross The Boss tycks vara undantaget som bekräftar regeln. En snubbe som verkar se sig själv nödgad att leva på meriter från det sena 80-talet förväntas inte prestera så här slagkraftig heavy metal. I alla fall inte i min bok.

Anledningarna till att ”New Metal Leader” (jag måste dock fortsätta vidhålla att titeln är genant usel) är en smärre succé är många. Först och främst har mr Ross skrivit riktigt starkt material. Heavy metal som samtidigt som den är potent pumpande inte skyggar för att vara både vacker och episk. Samtidigt visar sig snubbarna som efter Manowar-coverbandet ägnat sig åt Ivory Knight vara ett kompetent kompband och Patrick Fuchs är en stark sångare. Snubben sitter på en falsett, men använder den med måtta. Något fler sångare inom genren borde ta lärdom av.

Bakom lökiga låttitlar som Death & Glory, Immortal Son och Constantine’s sword döljer sig faktiskt riktigt bra låtar och jag är uppriktigt förvånad över mig själv när jag skriver att Ross The Boss kan vara den bästa heavy metal AFM släppt sedan Tobias Sammets Avantasia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner