Joyzine.se


Recension - Skiva

Tribute to nothing
Breathe how you want to breathe, 2008
Skivbolag: Lockjaw Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-14
Hemsida: www.tributetonothing.com

De bygger upp en imponerande vägg av råbarkad Breach-hardcore, men bakom fasaden ikläder sig Tribute to nothing silkesvantar och laborerar med smäcker emorock. En musikalisk kollision som till en början är väldigt delikat.

Breachs vikt för den aggressivt experimentella musiken kan knappast diskuteras och det hörs, inte minst på gitarrarbetet och gitarrsoundet, att den här gruppen inspirerats. Likväl hörs det att det här är snubbar med rötterna i betydligt hårdare hardcore. Men det gruppen ägnar sig åt idag är en helt annan sak.

Utan att lämna arvet i någon dammig koffert någonstans har Tribute to nothing uppdaterat sig och blivit både mognare och mer moderna utan att tappa essensen. Att rada upp lättillgängliga rockmelodier bakom väggar av tufft dissonanta gitarrer visar sig fungera alldeles utmärkt.

Skivans inledande tredjedel är utmärkt och Day in, Day out är den riktiga hiten. En melodi som är så väl stenhård som emotionellt smekande på en och samma gång. Tyvärr mattas plattan, precis som så många andra vax, av med speltiden. Tribute to nothing förmår inte göra sin musikaliska fusion intressant genom elva spår och den avslutande tredjedelen fungerar mest som en transportsträcka. Synd på ett koncept som till en början kändes som om det verkligen skulle kunna hålla hela vägen. Men återigen bevisas klyschan att originalet är bäst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner