Joyzine.se


Recension - Skiva

The High Fives
The Line (CDs), 2008
Skivbolag: NAZ Promotions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-10
Hemsida: myspace.com/thehighfivessweden

The High Fives Myspacesida finns en låt som heter Dixie 07 och görs tillsammans med rapparen CK. Det är en pop/rock/rap-sak som är väldigt tokig och samtidigt riktigt bra. Den ger en känsla av ett band som inte tar sig själva på pinsamt dödligt allvar och som vågar utmana sin form. Ungefär samma känsla fick jag av att se östgötaensemblen live några gånger förra året.

Men det är inte riktigt det jag hör på debutsingeln hos NAZ. The Line är för all del ingen dålig låt, men den saknar det där livsbejakande lekfulla som jag tyckt mig ha hört hos orkestern tidigare. De första gångerna jag lyssnar låter det mest som ett rent The Strokes-plagiat. Inte så kul 2008 kanske. Lyckligtvis träder nyanserna fram mer och mer vad det lider, men något storverk är det knappast tal om.

I grund och botten pysslar The High Fives med rock utrustad med popmelodier och skön energi. Energin lever kvar i The Line och bonusspåret 241 och greppet att spetsa med spexigt piano är juste. Men jag vill höra lite mer formbesked, mer glimten i ögat från gruppen. Man behöver inte börja ta sig själva på stort allvar bara för att ett kontrakt ritats på. Kanske sparar gossarna storverken till det annalkande debutalbumet ”Work of Art”.

Missförstå mig rätt nu. The Line funkar, det är en festlig låt som säkert fått en och annan hetlevrad romantiker att dansa i sommar. Men att döma av tidigare erfarenheter borde det finnas så mycket mer att plocka ut ur den här gruppen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De viktigaste banden på Putte i Parken
The High Fives
The High Fives (2007-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner