Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Definitivt 50 spänn 12, 2004
Skivbolag: Rabb Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-09
Hemsida: -

När man allt som oftast redan sitter på ex av plattor med de låtar som är med på Definitivtplattorna försvinner självklart spänningsmomentet. Det gör dem dock inte till sämre plattor och inte heller den här upplagan behöver skämmas för sig. Det finns förvisso några rejäla bottennapp, men guldkornen är desto fler.

Spoiler är den klarast lysande stjärnan med sin vemodiga popmusik, men även Mimikry, Iguana Party och – dra mig baklänges – Asta Kask svarar för friska nummer. På minuskontot antecknar jag Griniga Gamla Gubbar och Wille Crafoord. När de drar igång känns det bara dammigt, dassigt och förbannat tråkigt. Upplagans mest patetiska bidrag svarar Lastkaj 14 för. När tröttnade vi inte på magsura punktexter om hur dåligt USA är? Majoriteten av de klåpare som spyr ut antiamerikansk-propaganda har garanterat inte ens varit där. Detta säger jag utan att på något sätt ta landet i försvar. Jag är bara sjukligt trött på moralpoliser utan någon form av förmåga att uttrycka sig snyggt. Ska det gnällas, gör det i så fall med finess.

I vanlig ordning är ”Definitivt” en bra värdemätare på var svensk trallpunk befinner sig för tillfället. Min slutsats efter att ha lyssnat på den här plattan är faktiskt att scenen håller på att växa till sig och sakta men säkert avancera upp ur det mångåriga bottenträsket. Det är långt kvar till klassen som existerade under tidiga 90-talet, men framsteg är alltid välkomna!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2004-01-01)
V/A (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner