Joyzine.se


Recension - Skiva

Get Well Soon
Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon, 2008
Skivbolag: City Slang
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-19
Hemsida: www.youwillgetwellsoon.com

”I tried my very best to make this music loveable” står det skrivet på baksidan till det här debutalbumet. Det är ett statement som efter att jag lyssnat på skivan känns oerhört genuint. Konstantin Gropper (som ensam döljer sig bakom namnet Get Well Soon) har frotterat sig i sitt eget breda musikintresse och komponerat musik som han själv älskar och bara kan hoppas att övriga världen också ska tycka om. Inget kompromissande eller eftertänksamt komponerande här inte.

Följaktligen är Groppers debut en väldigt splittrad, men ändå rätt igenom genuin historia. Filosofistudenten som spelat in det mesta hemma i sin lägenhet svänger sig med introvert Nick Cave-mörker lika väl som klezmer och småskalig indiepop. De pompösa blåsarrangemangen i you/aurora/you seaside är lika hänförande som ticktack! goes my automatic heart är vacker eller if this hat is missing I have gone hunting tuff med sina tonårstramsiga körer. Variationen och det schizofrena uttrycket blir till en grej för Gropper.

Som sångare är han ingen större stjärna, men presterar ändå tillräcklig känsla för att få lyssnaren med sig. Rösten är murrig på ett konstnärligt sätt. Gropper skulle förmodligen inte göra sig dåligt ensam med en gitarr. Tack och lov slipper vi dock det. Get Well Soons uttryck är så mycket roligare än ännu en singer/songwriter som tycker synd om sig själv.

Allt är förstås inte hänförande på den här debuten. Det är en omöjlighet att vara rakt igenom imponerande när uttrycket är så här avigt och spretande. Gropper bjuder på för många låtar (ett fel som alldeles för många artister gör, jag begriper inte att det ska vara så svårt!) och blir i sina lugna låtar lite navelskådande och långtråkig. Det är när han drar upp tempot och flörtar hej vilt med allt och alla som Get Well Soon känns som mest engagerande. Att Gropper lagt ner hela sin själ i skapandet är det hur som helst ingen tvekan om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Get Well Soon (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner