Joyzine.se


Recension - Skiva

Death SS
The seventh seal, 2006
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-25
Hemsida: www.deathss.com

Det skulle gå att rabbla referenser till Death SS i timtal. Men med tanke på att det är en orkester bildad 1977, med ett debutalbum släppt 1988 och sedan ett koppel av ytterligare album under bältet, ligger det närmare till hands att det är just de som är stilbildarna.

Släpp på Regain Records brukar i regel handla om brutal metal. Så mycket hårt finns dock inte att finna på ”The seventh seal”. Det handlar i grund och botten om blaskig goth som vill vara läskig. Men som i utförandet varken är hård eller skräckinjagande. Snarare hemtrevlig. För att yppa referenserna: tänk Alice Cooper, tänk Marilyn Manson, Wednesday 13 och Danzig. Allt dock i en betydligt lamare version.

Det kan låta som att ”The seventh seal” skulle vara en rejäl flopp, men riktigt så är det inte. Visserligen missar Death SS målet totalt med allt de tänkt sig. Men i misslyckandet visar sig andra färdigheter. Bakom det som skulle vara tufft och läskigt döljer sig nämligen flera raka melodier och känslofulla refränger.

Många av låtarna visar sig vara riktigt medryckande, med Venus gliph som topprestation. Överlag kan jag dock tycka att gruppen stundtals fastnar lite väl mycket i balladträsket. Lite mer krut borde det finnas att klämma ut ur de gamla stötarna. ”The seventh seal” har flera poänger, men vill du ha gothrocken hård och skräckestetisk finns många betydligt bättre ungtuppar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mental, 2008-02-13 13:41:04 (212.209.37.193)

Den enda riktigt bra Death SS låten jag har härt är fan Horrible eyes.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner