Joyzine.se


Recension - Skiva

Tiny Harvest
It Hasn’t Been One Normal Day, 2007
Skivbolag: Panama Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-05-04
Hemsida: www.tinyharvest.se

Tiny Harvest, den lilla sådden, består Nina Andersson och Peter Glyt, den ena bosatt i Stockholm, den andra i Madrid. Tankarna för mig som allra snabbast till samarbetet mellan Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) och James Tamborello (Dntel, Figurine), grabbarna bakom tokhyllade The Postal Service. Bor man på varsin kust av Amerika är Posten ett ganska passande bandnamn. Där slutar dock alla tänkbara jämförelser mellan Tiny Harvest och The Postal Service.

Det finns något väldigt rofylld över ”It Hasn’t Been One Normal Day”, trots att många av låtarna på skivan behandlar livets lite svårare perioder. Musiken måste beskrivas som en lätt blandning mellan blues- och gospeldoftande countryrock, Beatles-pop och klassisk singer/songwriter. Att få till ett så här bra ljud och en så snygg produktion är inte illa pinkat av enbart två personer, Nina Anderssons röst svävar alldeles perfekt över varje låtstruktur signerad Peter Glyt.

Rofylld ja, känslan hänger kvar skivan genom. Som allra bäst blir det i svängiga Open The Door, där gospelsoulen byts ut mot en mer tydlig flirt till 60-talets popmelodier. Happily Ever Efter tar mig direkt ut till den svenska skärgården tidig sommarmorgon; värmen har kommit och ingen annan människa finns i närheten. Sådana känslor kan rent av visa sig livsviktiga att kunna ta fram de gånger livet inte är som en tidig sommarmorgon i den svenska skärgården.

”It Hasn’t Been One Normal Day” är en skiva som också överraskar. Vid första genomlyssningen var känslan att det hela hade polerats till lite väl mycket, kanterna var inga kanter. Efter ytterligare ett par genomlyssningar är jag beredd att tänka om, det är bara att konstatera, Peter Glyt är en riktigt duktig låtskrivare. Sådant skiner igenom, oavsett produktion. Sedan kan jag fortfarande tycka att det kan bli lite väl perfekta stämmor och något förutsägbara arrangemang till och från, men som helhet är ”It Hasn’t Been One Normal Day” ett alldeles ypperligt tillskott inom den svenska låtskrivarkonsten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Christian - Joyzine, 2008-05-06 20:19:53 (79.138.173.225)

Så ska det vara förstås! Fixar det omgående.

Anonym, 2008-05-06 12:47:41 (85.226.137.155)

Rättelse: Johan Glössner har ej skrivit musiken, denna står PETER GLYT för, Johan har däremot varit en stor del av produktionen och har mixat hela plattan tillsammans med Tiny Harvest som alltså består av Nina Andersson och Peter Glyt.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner