Joyzine.se


Recension - Skiva

Sideblast
Flight of a moth, 2008
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-14
Hemsida: myspace.com/sideblast

Fransmännen tycks ha en förkärlek för att lira sin death metal på gränsen till det bindgalna. Sideblast är ett debuterande band i raden som tar avstamp i Morbid Angels djupa krypta för att sedan peppra och salta med allt höghastighetsstoff de kommer över.

Och visst är det bra – en stund. Fransmännen plockar upp bitar av splittrade Nasum och limmar halvdant fast dem på sin döds. De undersöker nyfiket några hardcoreriff och skriver mer än gärna under på att Benighted är ett störtcoolt band från hemtrakterna. Allting går i ett ruskigt tempo som ni förstår.

En stund skriver jag, för det är verkligen så att i långa loppet blir Sideblasts meckande alldeles för planlöst. De vill vara lite för tokiga och peta in alldeles för många smaker i sin anrättning. Nog är det så att de är som tristast i sina raka dödspartier i mellantempo, men för mycket staplande är inte kul det heller.

”Flight of a moth” är en typisk sådan där skiva som passar utmärkt att plocka fram för att rensa ur huvudet med några rejäla projektiler, men som inte riktigt artar sig för sträcklyssning. Än så länge känns Sideblast lite för mycket som en identitetssökande lillebror till många mer etablerade galenskapare från hemlandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner