Joyzine.se


Recension - Skiva

Malpractice
Triangular, 2008
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Sheena Lindberg
Publicerad: 2008-04-05
Hemsida: www.malpracticeband.com

Med vissa dragningar åt Daylight Dies är Malpractice ”Triangular” rätt okej. Om vi ska börja med minus gällande skivan så kan vi ta upp att en del av gitarriffen påminner om äldre tv-spelsmelodier vilket skär sig lite på sina ställen. I vissa partier önskar jag att sången inte varierades så mycket.

Det som är plus för denna skiva är den blandade mixen, men det var på väg att bli en ren sågning från min sida. Ibland låter det som ren metal som vill bege sig in i det thrashigare soundet, och ibland lite mer rockinspirerad metal. Varför det var på väg att bli en sågning? Låt säga att jag gillar då en skiva följer ett mönster, ett sound, men jag har lite överseende med Malpractice då det faktiskt funkar efter ett antal lyssningar.

Den låt som faller mig mest i smaken är Symmetry, den har något speciellt, något jag önskar fanns med i fler av låtarna på skivan, och jag tror det är tack vare trummorna och gitarriffet mitt i låten. Låten som fick mig att höja på ögonbrynen, mestadels på grund av sången, är skivans enda lugna inslag Waves.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner