Joyzine.se


Recension - Skiva

Cosmic Ballroom
Your drug of choice, 2006
Skivbolag: Roasting House Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-16
Hemsida: www.cosmicballroom.com

Hos Cosmic Ballroom har inte mycket hänt sedan året var 1998 och Backyard Babies släppte milstolpen ”Total 13”. På ”Your drug of choice” hörs precis samma bredbenta och desperat naiva actionrock som var aktuell då. Och det är absolut inget fel med det. Faktum är ju att både Backyard Babies och The Hellacopters gubbat till sig ganska betänkligt och det behövs en akt som kan bära fanan vidare. Något grupper som Maryslim, Gemini Five och Enemies misslyckats med.

Cosmic Ballroom plockar alltså inga originalitetspoäng, men de gör den här grejen bättre än många andra. De införlivar även små flirtar med amerikansk rock och punk i sin brygd, vilket gör det hela extra spännande. Det behöver inte vara fel att låta som Green Day i något parti här och var.

Vad som är extremt viktigt inom den här typen av drivig rock, men som ofta underskattas å det grövsta, är sången. Utan bra sång, ingen bra skiva. Cosmic Ballroom har det gott ställt på den positionen, både vad gäller karakteristisk attityd och tonsäkerhet. Detta plus flertalet riktigt medryckande refränger pushar dem förbi kopplet av konkurrenter.

Trion Barely legal, Celebration och Happy drunk är briljant partyrock. Att konceptet med booze, brudar och tatueringar sedan är ganska töntigt får man ta. Det hör genren till och gjorde redan på 90-talet. Där Cosmic Ballroom som sagt lever kvar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cosmic Ballroom (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner