Joyzine.se


Recension - Skiva

Cosmic Ballroom
Stoned, broke and ready to rumble, 2002
Skivbolag: Kick Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-26
Hemsida: www.cosmicballroom.com

Med sex spår retar Cosmic Ballroom från Eskilstuna smaklökarna inför albumet ”Stoned, broke and ready to rumble”. Nog för att saliven rinner till sporadiskt i munnen, men något dräglande a la gourmetbjudning är det inte tal om.

Det sista man kan säga om Cosmic Ballroom är att de är egna och nyskapande. Att de har två leadsångare hörs inte nämnvärt och den närmsta referenspunkten stavas Backyard Babies. Cosmic Ballroom låter väldigt mycket som nämnda smålänningar gjorde på sin platta ”Total 13”. Någon av leadsångarna (fråga mig inte vem!) låter nästan otäckt lik Nicke Borg, inte minst i Backyard Babies -plagiatet L.A Heroes. Det är dock inte enbart negativ kritik då ”Total 13” är en ypperlig skiva. Nu när Dregen och company blivit lite väl mediasniffande behövs band som Cosmic Ballroom för att hålla genren flytande.

Som bäst är Eskilstunabandet i pigga spår som Gotta go my way och inte minst I can´t keep my hands away. De har ett skönt groove i sina låtar och får det faktiskt att rocka som de riktigt stora banden. Jag saknar dock det där lilla extra som tar ett band från att vara lovande till att bli stjärnor. Det som saknas i nuläget är den där extra gnuttan eget tänkande och mod som är väldigt svår att plocka fram. All heder åt Cosmic Ballroom dock. Gillar du att häva öl, kolla på lättklädda brudar och svänga nackmusklerna till lättnynnad rock n´roll kommer du gilla detta. Att kalla sig Eskilstunas stoltheter är dock lite väl magstarkt. Kent sitter fortfarande på den tronen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cosmic Ballroom (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner