Joyzine.se


Recension - Skiva

Complete
All Systems Go, 2004
Skivbolag: North Post Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-27
Hemsida: -

”Monsters exists” lyder den avslutande textraden I sjättespåret George Bush III och det sammanfattar det hela väldigt bra. Inte enbart att amerikas ledare kan tyckas vara ett känslokallt monster utan även att ”All Systems Go” är ett fradgaspottande hardcoremonster. Danska Complete tar i från tårna och mosar sig – bortsett från några svängiga rockflörtar – igenom tio spår arg och politisk hardcore.

Jag blir inte riktigt klok på den här skivan. Stundtals är den infernaliskt bra och sparkar sin lyssnare sönder och samman, men minst lika ofta är den frapperande tråkig. Hardcore kan lätt bli för statisk och den fällan fastnar Complete i flertalet gånger. Då hjälper det heller inte att sångaren Jonas Bjerg tycks ha fobi för variation. Hans hesa skrik låter precis likadana rakt igenom hela plattan.

Ni förstår vart jag vill komma. Att ambivalensen inför skivan gör den svårlyssnad. Rent av irriterande. Jag vill tycka om Complete och gör det i små doser. Men det fungerar inte, all ilska och attityd till trots. Samtidigt är det svårt att peka på vad som är det egentliga felet rent musikaliskt. Danskarna gör det mesta rätt och ändå blir det så fel. Den enda slutsats jag efter idogt lyssnande tillslut kan komma fram till är att det är en intressant skiva. Men det kanske är bättre än inget?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Misteltein (2001-01-01)
In Slumber (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner