Joyzine.se


Recension - Skiva

Yesan Damen
Chronos/Kairos, 2008
Skivbolag: New Wine Records
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2008-02-05
Hemsida: www.yesan-damen.com

Första låten på albumet Chronos/Kairos heter whoa! Det är en talande titel till en förtjusande liten melodi.

Andra spåret och jag kan se Yesan Damen stå och spela högt uppe på ett tak i slutet av ”10 orsaker att hata dig”. Eller egentligen vilken high school-film som helst från sent 90-tal. Det vill säga: tendenser till att gitarrerna hänger neråt knäna och att micken sitter lite för högt och det är du och jag mot dem.

Tredje spåret och jag önskar att sångaren skulle använda sin lite djupare stämma mer. De mörka tonerna han tar i refrängen, som också finns med svagt i bakgrunden hela tiden, låter som hemtrevliga brummanden. De ljusare tonerna han försöker sig på i resten av låten ger en känsla av att han står på tå och sjunger, och det är inte hemmakvällsmysigt.

Fjärde spåret och stråkar och blås kombineras med Jen Wood, som tidigare lånat ut sin stämma till Postal Service i Nothing better, och intresset vaknar igen.

Femte spåret och helt plötsligt känns det som att jag har kastats ett par år bakåt i tiden. Kommer någon ihåg det svenska bandet The Klerks? Där hamnade jag. Och visst, Klerks hade väl en poäng eller två, men jag ser absolut ingen poäng med att Yesan Damen som jämförts med både The New Pornographers och Belle & Sebastian tar över stafettpinnen från dem. Någon var ganska snäll när de jämförde med dessa stora namn. Dessutom verkar det som att The Klerks själva inte trillat av pinnen än.

Sjätte spåret och jag tänker att på det hela taget var skivan mer lovande när man höll den i handen och bara tittade på den. Hade det varit en EP, med de fyra första spåren, från ett yngre, debuterande band hade jag nog varit eld och lågor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner