Joyzine.se


Recension - Skiva

Jars Of Clay
Christmas Songs, 2007
Skivbolag: Nettwerk Music Group
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-18
Hemsida: www.jarsofclay.com

Julstämning i någon form av indierockkostym, det låter inte som något som borde fungera särskilt väl. Det gör det heller inte, eller gör det, det? Jag blir inte klok på ”Christmas Songs”, det är en ständig bergochdalbana mellan lysande rockstunder och riktigt genomtråkig garderobspop, komplett med svårhetskomplex. Jars Of Clay är lika lysande som de är jobbiga.

Den här typen av musik är ju inte direkt vad man förknippar med julstämning, men faktum är att det i de bästa stunderna infinner sig en krypande mysig känsla som inte alls ligger långt ifrån det där som smyger sig upp i hjärnan när granen är klädd och det luktar glögg och skinkmacka i hela huset. Amerikanerna blandar och ger med eget material, gamla klassiker och traditionella arrangemang, hela tiden utan att det låter just amerikanskt.

Ojämnheten är ett problem, så klart, men jag är snäll (det ska man ju vara på jul) och fokuserar på de fina stunderna. När Jars Of Clay blandar upp sin rock, eller borde vi kanske snarare kalla det pop?, med elektroniska detaljer är de alldeles lysande. Drummer Boy är en stegrande liten melodi som letar sig in under skinnet med statiska trummor och en drivande gitarr. Det rent av snöar omkring mig när den ljuder. Ännu bättre är Love Came Down At Christmas som garanterat blivit en hit om det inte varit för den julanspelande texten.

Likaså vill jag plussa för något mer traditionellt arrangerade God Rest Ye Merry Gentlemen som sprider välkommen julstämning på kontoret. När allting summeras är det trots allt så att dessa jänkare hjälper till att skapa stämning på ett inte alls tokigt sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner