Joyzine.se


Recension - Skiva

The Casualties
Made in NYC, 2007
Skivbolag: Side One Dummy
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: www.thecasualties.net

Punkrock ska vara intensiv och det är det minsta man kan säga om den cirka timmen långa DVD som medföljer livecdn ”Made in NYC”. Den spelades in under samma spelning som skivan och är ett totalt kaos från början till slut. Det är allt som oftast lika mycket publik som band på scenen och stagedivar de inte grabbar de tag i mikrofonen och skrålar med. Det är lika kul att se som att bandmedlemmarnas till en början välstylade frisyrer blir risigare och risigare för varje låt. Det är en total urladdning, ett kärleksmöte där The Casualties återigen möter sitt kära New York på en minimal klubbscen.

Liveklippen varvas med ganska harmlösa klipp där bandet visar upp sin husbil och där vokalisten Jorge Herrera tar oss tittare med på en tur genom sitt barndoms punk-New York. Som idag förvandlats till något helt annat bör kanske tilläggas.

Huvuddelen i det här paketet är dock den 22 låtar långa liveplattan. Intensiteten kan det verkligen inte klagas på då inspelningen är densamma som på DVDn. Men utan det bildmässiga försvinner lite av känslan och där publikens galenskap gör sig bra i rutan är det mest störande när dess mer eller mindre slipade sångröster gång efter gång dyker upp på skivan. Det blir nästan lite för mycket anarki i CD-format.

Sedan kan man knappast beskyllda The Casualties för att vara ett under av variation. De spelar sin hetsiga punkrock väl, men det mesta låter ungefär likadant. Vilket gör 22 låtar (där en av dem som utmärker sig mest är Ramones-covern Blitzkrieg Bop) är lite i mastigaste laget.

”Made in NYC” är en bra dokumentation, men utan DVD-skivan hade den tyvärr stått sig ganska slätt. Kul också att Jorge med sina förmodat coola redogörelser, om hur det var att vara punkare i New York förr om åren, ännu en gång cementerar bilden av att punkare är tämligen harmlösa samhällsomstörtare som hellre super och slåss med sina egna än verkligen åstadkommer förändring.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner