Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Viva La Bands 2, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: www.vivalabands.com

Jag är inget större fan av Bam Margera och hans våldsamt utflippade freakshows till MTV-underhållning. Men jag är helt på det klara med att han måste vara en perfekt affischpojke för att kränga musik till osäkra kids. Att hans musiksmak dessutom händelsevis råkar falla helt i linje med vad som är trendigt för tillfället gör givetvis ”Viva La Bands”-samlingarna till en kassako för Ferret Music.

Den andra volymen av samlingen är förvisso ganska splittrad musikaliskt, men det faktum att det är musik i ropet med kids som målgrupp (nåja, Malevolent Creation exkluderade) knyter låtarna samman. Här flaggar Bam för hur coolt det är med modern metal lika mycket som smygdeppig synthgoth och rock n’roll. Ett litet potpurri som inte är lika tokigt.

För musklerna står bland annat In Flames och Children Of Bodom, som båda ställer upp med exklusiva spår. Finnarna vinner på knockout med en friskt riffande Bodom-dänga i den klassiska skolan medan Göteborgarnas Abnegation är en trist rap till lagerrensning efter någon av de senaste skivorna. Dimmu Borgir gör en slät figur och A Life Once Lost lär vara med här bara för att de nyligen släppte nytt på Ferret.

Imponerar mest gör istället de något mer dansanta inslagen. Shiny Toy Guns version av lipig Tiamat-goth sitter som handsken och Bloodhound Gang övertygar mer än vanligt med hurtiga …You on the beach at night. Att Bam gillar svenska band torde väl stå klart sedan tidigare, men att så väl The Sounds (med en märklig remix av Ego) som Melody Club finns representerade på ”Viva La Bands 2” slår fast den saken.

Som bonus för alla identitetssökande kids som köper plattan medföljer en DVD proppad med klipp som valdes bort och aldrig kom med i Viva La Bam. Ärligt talat förstår jag varför. Blir man inte imponerad av den ordinarie teveshowen är denna DVD en ren pina.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2009-01-01)
V/A (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner