Joyzine.se


Recension - Skiva

Crushing Caspars
The Fire Still Burns, 2007
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: crushingcaspars.de

Baltic Sea Hardcore och Baltic Sea For Life, det är lätt att skaffa sig förutfattade meningar när dylika slagord haglar kring bandet. Jag antar att jag inte är ensam om att förvänta mig något halvt om halvt lökigt av Crushing Caspars från Rostock i Tyskland.

Men så är inte fallet. Visst finns glimten ständigt närvarande i ögat, men ”The Fire Still Burns” är allsångshardcore i dansk ölthrashkostym. Sing-a-long-partierna är betydligt fler än de regelrätta stänkarna – även om dessa också finns – och för produktionen har Jakob Bredahl (Allhelluja, Barcode, ex-Hatesphere) stått. Då begriper ni precis hur fet den här skivan låter.

Först och främst är det udda att stoppa in hardcore i ett så formstöpt metalljud. Det funkar alldeles utmärkt. Ännu mer udda är det att stoppa in så här trallvänlig hardcore i det stabila ljudet. Det skapar en kontrast som tillsammans med Snoopys punkigt alkoholstinna röst gör ”The Fire Still Burns” till en angenäm överraskning.

Diabolic Boogie tillägnas tragiskt bortgångne Dimebag Darell och är ett ilsket groovenummer som ganska väl understryker vad Crushing Caspars handlar om. Melodi, kross och sväng i samma uppskruvade mix. Vad bandet gör fel är förstås att de klämmer in 15 spår på skivan. Skivans andra halva, fram till lustiga avslutningen Baltic Sea For Life, är inte alls lika bra som den första och blir lite långtråkig.

Att Crushing Caspars skulle ha en självförhärligande dänga är inte särskilt överraskande. Men att allsångsnumret Viva La Rostock är skivans bästa stund värmer. Skrålas inte den på krogarna i hamnstaden i vinter blir jag förvånad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner