Joyzine.se


Recension - Skiva

Magnus Carlsson
Spår i snön, 2006
Skivbolag: Warner
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-19
Hemsida: www.magnusonline.se

”Spår i snön” fungerar mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Med tanke på Magnus Carlssons tidigare bravader kan det inte sägas vara särskilt långsökt att vänta sig svulstig bögdisco med klämkäckt innehåll. Och visst finns tendenserna, men bakom det vansinnigt photoshopade omslaget där Magnus nästan ser ut som en kvinna visas prov på så mycket mer. I de mest glänsande stunderna är ”Spår i snön” riktigt julig.

Magnus Carlsson har en vacker pipa och i lugna bitar som Välkommen hem och duetten med Molly Sandén, Julens tid är här, får han ut max av den. Där är det snöfylld julaftonskväll så det slår gnistor om det. Och när han tolkar When you wish upon a star stilfullt är en pinsam discodänga som Wrap myself in paper förlåten.

Greppet att plocka ihop ett medley med gamla julklassiker (varav en självfallet är förhatliga Feliz navidad) är förmodligen roligare i teorin än i praktiken. X-mas medley får trots snygga bryggor aldrig riktigt något fäste. Det är överraskande men långa stunder är det nyskrivet och okänt material som dominerar över klassikerna.

Att sjunga Coca-Colas julanthem (som man väl mer eller mindre måste kalla den nuförtiden) Wonderful dreams (holidays are coming) borde vara artistiskt självmord, men självsäkre Carlsson kommer faktiskt undan med det. Klart att jag gärna sett att allt disco-lallande exkluderats helt från skivan. Men på det sätt Magnus Carlsson hanterar övrigt material är de malplacerade discospåren faktiskt acceptabla. Det blir en fin och stämningsfull jul även i sällskap med glammiga Carlsson det här året.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner