Joyzine.se


Recension - Skiva

Burden Of Grief
Death end road, 2007
Skivbolag: Remedy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-27
Hemsida: www.burdenofgrief.de

Jag hyser den största respekt för gäng som envist borrar ned sina huvuden och kör sin grej rakt av. Utan att reflektera över omgivningen, vad som är inne och ute, eller om de rent av är inne och rotar på någon annans domäner. Tyska Burden Of Grief kommer aldrig att sälja någon större andel skivor eller få något direkt erkännande utanför sitt hemland. De är ett gäng som kommer upptäckas av enbart några få riktigt inbitna. Men ändå, de gör uppriktigt sin grej utan att egentligen bry sig och för det ska de krediteras.

Bandets grej är typiskt tyskifierad deaththrash, med lite västkustslingor och skriksång. De befinner sig någonstans mittemellan hur det lät i Göteborg på 90-talet och hur det låter från Spinefarm-stallet i Finland idag. Utan att låta som om de vill haka på något tåg eller finna en stor publik. Gruppen har ett gäng plattor bakom sig och utan att ens ha hört dem vågar jag vittna om att de låter ungefär likadant som ”Death End Road”. Tyskarna manglar den här musiken för att de inte vet något annat, det är den här strama stilen de gillar.

Huvudet i jorden och skygglappar på behöver med andra ord inte vara negativt. The Killer In Me är en våldsamt bra låt och gruppen visar gång efter annan att de har självförtroende och kompetens nog till att göra grejen riktigt bra. Respekten är total även om bandet aldrig kommer lyckas utanför en ölälskande krets i sitt hemland.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner