Joyzine.se


Recension - Demo

Versus Me
Songs of built and destruction
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-05
Hemsida: www.versusme.com

Okej, virveltrumman låter i några av spåren som potenslöst handklapp, men annars gillar jag det smutsiga ljud Versus Me väljer att klä sin musik i. Det doftar fuktig källarlokal, rader av smuts under naglarna och stripiga frisyrer i desperat behov av hårvårdsprodukter. ”Songs of built and destruction” är potent stonerrock där känslan tycks vara viktigare än antalet radiospelningar.

Ljudet är tjockt, grötigt och smutsigt. Versus Me handlar om attityd snarare än riktigt bra låtar. I de flesta fall brukar jag inte gilla rockgäng utan fingertoppskänsla, men Versus Me visar så mycket stake att det är omöjligt att inte tycka om dem. Jag får känslan av att gruppen stängt in sig i sin egen lilla värld, utan en tanke på vad som händer i omvärlden.

Där de flesta stonergäng vill vara putsade Queens of the stone age-kopior tittar Versus Me hellre djupt i whiskeyflaskan och seglar ut i de amerikanska sydstaterna. Om Phil Anselmos dräggiga Superjoint Ritual spelat stoner istället för sludge skulle jag kunna tänka mig att det låtit ungefär så här.

Sen är det klart att åtta spår på en demoskiva blir lite väl mycket för ett kämpande demogäng och att de psykedeliska flumförsök som dyker upp mot slutet av skivan är anskrämliga. Men jag tycker bestämt att det borde finnas plats på stonerscenen för ett så pass skitigt gäng som Versus Me. Kör hårt gubbar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner