Joyzine.se


Recension - Demo

Nemas
Sound of the town
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-26
Hemsida: www.nemas.tk

För att vara en digitalportainspelning från replokalen är det ordentligt liv i “Sound of the town”. Nemas punkrock klär ganska bra i det stökiga burkljudet och livekänslan är det definitivt inget fel på. Jag kan tänka mig att det nog hade varit ganska kul att sitta mitt i lokalen med ett 6-pack folköl under inspelningarna.

Som band betraktat är Nemas långt ifrån färdigt. Spelmässigt görs en hel del valpiga missar och det finns mer att önska av sångaren, även om det rör sig om smutsig punkrock. Men sett som helhet är ”Sound of the town” ett embryo till något som säkert kan få nöta en och annan mil svensk asfalt och trampa ett och annat skabbigt ölhaksgolv om några år. Jag tvivlar på att Nemas går och blir en välspelande orkester eller angelägenhet för gemene man. Men som helgunderhållning för landsortspunkare kommer göteborgarna definitivt att platsa.

Bland fyra stolpiga punklåtar är det två som utmärker sig mer än övriga. I don’t like you för att den doftar otroligt mycket musikskola, vilket naturligtvis inte är särskilt smickrande, och Don’t give up för att det är en regelrätt hitlåt. Där hittar Nemas precis rätt med ett rättframt melodiskt anslag mitt i punklarmet. Att avsluta med den är klokt. Det gör att man som lyssnare lämnar bandet med det mest positiva intrycket. Nu låter vi framtiden visa vägen för Nemas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nemas ()
Nemas (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner