Joyzine.se


Recension - Demo

Miscellany
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-13
Hemsida: www.miscellany.se

Visst, Tarja har ju blivit sparkad från Nightwish och i och med det med största sannolikhet skrivit under bandets dödsdom, så det är möjligt att det behövs en arvtagare. En arvtagare som mycket väl skulle kunna komma från Skåne och kalla sig Miscellany.

Det kan tyckas taskigt att göra en jämförelse rakt av. Men faktum är att det inte finns ett spår av egen identitet i det Miscellany gör. Här har vi svärmisk och lättlyssnad smyggoth frontad av en skönsjungande vokalissa och uppbackad av sirliga keyboard-arrangemang. Jämförelsen är ofrånkomlig. Nightwish-passningarna alldeles för många för att det ska gå att ignorera. Det enda som skiljer något är snubben som då och då kraxar i bästa Sins of thy beloved-stil.

Att bandet saknar identitet betyder inte att det för den sakens skull är dåligt. Tvärtom. Miscellany visar sig vara riktiga baddare på att snickra ihop medryckande heavy metalriff (lyssna bara på inledningen i Sorrow and fear) och presterar överlag sprängkraftiga låtar. Lägg därtill att de har en sångerska lika tonsäker som vilken välbetald operettstjärna som helst. Den här demon är kompetent, otroligt kompetent till och med.

Jag är inte rätt man att avgöra om världen behöver fler mjukmetalakter frontade av välljudande kvinnor. Men behövs en arvtagare efter de finska storheterna eller en stand-in när Within Temptation-paret (Sharon den Adel och Robert Westerholt) ska stanna hemma och gulla med sin nyfödda bebis tycker jag gott att det skulle kunna vara Miscellany. Rent musikaliskt är gänget alldeles för kompetent för att inte vara signat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner