Joyzine.se


Recension - Demo

Lolita Stasi Collective
Segregation girl
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-01-18
Hemsida: fullspeed.to/revolutioncampus

Musiken på ”Segregation Girl” skulle kunna ses som ett hopkok av Will Haven-aggression, juste popkänsla och storögt beundrande av Dennis Lyxzén. Det står klart att bandet bjuder på riktigt bra mjukis-hardcore, men inte ens en döv skulle kunna missa de enorma influenserna som hämtats från The (International) Noise Conspiracy och i mindre mån även Refused.

Det svänger härligt om många av spåren på demon, men efter ett tag kan man inte låta bli att störa sig på lånen och stölderna. Till och med det material som helt och hållet tagits från eget huvud doftar T(I)NC lång väg. Inget ont om Lyxzéns nya orkester, men det behövs sannerligen bara ett band som kör det stuket.

Glömmer man allt vad likheter heter är ”Segregation Girl” dock en bra platta. Kan möjligtvis tycka att gitarrljudet är lite mesigt, men det är en petitess. Sebastian Sinclair har en bra hardcoreröst och hela upplägget är småmysigt. Groove är otroligt viktigt i den här formen av mjuk hardcore och det har Lolita Stasi Collective så det räcker och blir över av. Som hardcorefan kan du säkert ha behållning av den här inspelningen, som T(I)NC-fan kommer du avguda den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner