Joyzine.se


Recension - Demo

Iisole
S/t
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-08-08
Hemsida: www.iisole.com

Ungt vemod a la Fireside eller en nära släkting till Logh, välj själva. Iisole är i alla fall ett ungt lovande band som börjar få uppmärksamhet lite varstans. Bland annat har de lyckats få med en låt i Groove och uppmärksammats på den alldeles ypperliga musiksiten itsatrap.com. Men jag är inte lika övertygad efter att ha lyssnat genom bandets tredje självsläppta Ep, ”Iisole”.

Epitetet demoband gör att man sänker garden lite grand, det är inte riktigt samma krav på ljudbild och utförande, det är mer låtarna i sig man försöker ta till sig. I fallet Iisole finns det mer att önska i ljudbilden, stundtals är det alldeles för skränigt och rörigt, trots att det handlar om just skränig indierock. Även sångprestationen fallerar på sina ställen, kanske handlar det om för mycket vilja eller också krävs det mer träning, eller bara fler tagningar. Men som sagt, som demoband kommer man undan med sådant, OM, man har bra låtar. Och det har Iisole.

Fast materialet behöver bearbetas och förfinas. Det finns potential i samtliga låtar men ingen melodi håller fullt ut. Närmast kommer man i Dead On, där nästintill alla delar faller på plats. Sångprestationen når sin topp och harmonierna är lika vackra som klassiska. Även delar av Sonic och slutet på Sortie ger tydliga indikationer på att det här faktiskt kan bli något riktigt bra.

Vad Iisole behöver är mer rutin i låtskrivandet och kanske lite hjälp på traven. En producent och mer tid att leka runt i studion skulle göra bandet gott. Att man lånar ganska friskt från både Fireside och Logh gör egentligen inget, båda banden hör till mina absoluta favoriter, men det är när Iisole tar det hela lite längre och vågar utmana, som i Dead On, som man kan ana något eget och mer intressant.

Något säger mig att dessa grabbar, och dam, är något speciellt att spana in även live, för om det är något som präglar denna inspelning så är det känsla. Det här är ett band som vill förmedla något. Eller bara bjuda på en känslotrip. Så även om det inte blir toppbetyg lämnar ”Iisole” stor mersmak. Jag hoppas verkligen att något litet indiebolag upptäcker detta lilla band och hjälper dem att förädla den förmåga de faktiskt stundtals besitter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Daniel Loefgren

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner