Joyzine.se


Recension - Demo

Erodead
The drudgery of relevant gods
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-04
Hemsida: www.erodead.tk

Jag vill inte på något sätt verka tjatig, men det tycks som om flera av banden i den här uppdateringen varit inne och sniffat på Haunted-thrash. Även Erodead drar bitvis åt det hållet med sina förhållandevis catchy riff. I det här fallet kan vi kategorisera musiken som ”The Haunted goes death metal”.

Jacob Alm (svårt att föreställa sig att det är samma snubbe som plinkar finstämd gura i Elmer) levererar köttig dödsgrowl som i kontrast till de lättsmälta thrashriffen blir riktigt delikat. Bandet räds inte att dra ner tempot och försöka fästa lyssnaren i midtempo-landet, men är ändå nödgade att peta in några snabbare partier. Annars hade det förmodligen blivit lite i segaste laget.

Här finns också en progressiv ådra, en ytterst liten i och för sig, men den finns ändå där. Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar den eller om jag hellre velat att bandet gått pang på rödbetan. En sak jag i alla fall hade föredragit är en kallare produktion. Det finns så mycket ondska i Erodeads låtar som jag vill ska komma ut. Men den fastnar någonstans på vägen. Mycket beroende på en lite för varm och ordnad produktion.

Erodead har något lockande och framförallt kompetens, men de är inte framme vid sin slutgiltiga form ännu. På vägen dit är dock ”The drudgery of relevant gods” en trevlig bekantskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner