Joyzine.se


Recension - Demo

Cut Lips
China White
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-10
Hemsida: www.cutlipsonline.com

Om man lusläser journalisten, författaren och självutnämnde sexgurun Neil Strauss böcker som han givit ut tillsammans med i tur och ordning Marilyn Manson, Mötley Crüe och Jenna Jameson finner man att samtliga innehåller kommentarer som framställer en viss Axl Rose i mindre god dager. Huruvida denne är så pass osympatisk att samtliga dessa bemödar sig med att lacka ur så till den milda grad att de smutskastar honom i sina biografier eller om det helt enkelt är Strauss som genomför en vendetta mot honom låter vi vara osagt, men han får onekligen publicitet. För att inte tala om hur MTVs Headbangers Ball vecka efter vecka förpestar sina sändningar med att älta Sweet child of mine och Paradise City fram och tillbaka.

Det är tydligt, Guns ’n’ roses är uppenbarligen fortfarande intressanta så här långt efter sin storhetstid. Gängen som apat efter är otaliga. I Sverige är det dock inte många som lyckats. De flesta har seglat iväg i allt för sleaziga tongångar, snarare värdiga nyss nämnda Mötley Crüe och de som inte gjort det har saknat tillräcklig talang. På rak arm kan jag egentligen bara nämna Hardcore Superstar som ett band som verkligen lyckats med influenserna. Men nu kan det vara ändring på gång…

Genom fyra spår visar huvudstadens Cut Lips upp sig från en överraskande pigg sida. Guns ’n’ roses-referenserna är tydliga, men istället för att låta som storögda beundrare friskar stockholmarna upp materialet med pondus. ”China White” är sannerligen inget nytt under solen, men gänget spelar sin rock utan att det låter posöraktigt. Det är en konst mina damer och herrar!

Axl Rose må vara en av tidernas mest överreklamerade sångare, inte minst av sig själv (hej Strauss!), men när Michael Cheffs sång på ”China White” tangerar hans register ler jag småfånigt. Stoppa in några Mötley Crüe-passager också och ni förstår att Cut Lips gör dåtidens musik för samtiden, med stil och finess. Att bandet sedan cementerar sig själva i otroligt klyschiga, för att inte säga töntiga, stereotyper genom att posera med cigg, bandana och Jack Daniels väljer jag att bortse ifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner