Joyzine.se


Recension - Demo

The Bonedivers
Hellbilly City
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-22
Hemsida: www.thebonedivers.com

Någonting är kusligt bekant. Men hur många gånger jag än lyssnar kan jag inte riktigt sätta fingret på vad. Främst är det sången som drar min uppmärksamhet till sig, det är något med röstklangen, men även något med gitarrhanteringen. Inte förrän jag läser det bifogade följebrevet (det är självfallet fusk att glutta i det innan man lyssnat och skaffat sig en egen uppfattning) faller alla bitar på plats. The Bonedivers består nämligen av en drös gamla Brazen Riot-medlemmar. Det är därifrån jag känner igen röst samt gitarrlir.

Således finns en hel del rutin att ta av här, men inget kan vara mer fel än att tro att ”Hellbilly City” innehåller samma outvecklade neometal som Brazen Riot stod för. Inom ramarna för The Bonedivers satsar herrarna istället på rock n’roll och det enda som egentligen är sig likt är den gälla energin i Niklas Franzéns sångröst.

Blanda Psychopunch med Backyard Babies entusiastiska ungdomsdagar och ni borde ha ett någorlunda hum om hur The Bonedivers låter. Det är lagom smutsigt och bredbent. Låt gå för att bandet lever upp till så gott som alla klyschor genren någonsin gett upphov till, men i det här fallet spelar det inte så stor roll. Det är inget band som utger sig för att aspirera på originalitetspriser. Det är svett och show som gäller och ur den aspekten är gänget framgångsrikt.

Sen har jag ett och annat att anmärka på låtarna, där det främst är refränger som inte når hela vägen fram. Men jag väljer istället att se till de positiva sidorna och plussar för Stuck with jokers som i sanning är en riktigt bra låt. Backyard Babies har ju gått och blivit gubbar så varför skulle Sony inte kunna satsa några kronor på att förädla The Bonedivers?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner