Joyzine.se


Recension - Demo

Blomma
Höstlöv
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-03-14
Hemsida: www.blomma.nu

Ung naivitet med strävande nyfikenhet, finns det något mer skört men ändå så vackert? Den här samlingen demolåtar skulle kunna gå ett bryskt öde till mötes under recensentpennan om man skulle vara på ett sådant humör, men så är icke fallet idag. Men först måste jag gå ut med en uppmaning som i första hand gäller de unga blommorna men som också kan ses som en allmän riktlinje för alla demoband som funderar på att skicka ut sitt material för recension:

Se till att alltid ha en vass öppnare och se för guds skull till att inte placera de svagare låtarna någon annanstans än långt bak. Man har bara en chans till ett första inryck och efter att ha lyssnat igenom skivans första och i särklass sämsta låt, Vi är Blomma, är jag beredd att ta fram stora sågen. Trist banal fjortispunkrock är ord som får karakterisera låten.

Fjortispunkrock känns som en fortsatt träffande beskrivning men ändå på ett positivt sätt. I Tuffa Gänget Cool hittar man både tempo och popiga melodier, borta är det trista och banala från öppningsspåret. Sången är på typiskt Martin (Yeah Yeah Wow Wow)-manér, texten lagom underfundig med lite nödrim här och där och arrangemanget är sådär Jumper-aktigt glatt. Här finns det en charm och en spelglädje som faktiskt också hörs och känns.

Detta är ett tema som går genom hela ”Höstlöv”. Vad sägs om titlar som Saft & Bullkalas, Sås som i Himmelen och Tuffa Tor? Den sistnämna är en verkligt fin akustisk bit som sticker ut och känns som en genuin avslutning på skivan. Anledningen till att grabbarna till slut faktiskt kommer undan med hedern i hyfsat behåll är det faktum att det just är så tidstypiskt. En del textrader får det verkligen att skutta till i maggropen av skratt, hur kan man till exempel rimma ”se” med ”forskare”? Med lite god vilja förstås! Blomma förmedlar hur det är att vara 18-20 år och precis ha tagit ett första kliv ut i den stora spännande verkligheten. Ungt och naivt, det tål att skrivas igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lina Horner
Viridiflora

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner