Joyzine.se


Recension - Skiva

Zuul FX
Live free or die, 2007
Skivbolag: Equilibre Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-10
Hemsida: www.zuulfx.com

Det har dykt upp många gäng av den här typen, som utan att sälla sig till de mest lättillgängliga mixar enklare dödsmetall med nythrash och modernare tongångar, det senaste. Det är band som vågar ta klivet mot hårdare prylar än de genomsnittliga metalcoregängen, men som samtidigt aktar sig för att bli för extrema. Hårt är ett motto lika mycket som modernt och utmärkande.

Jag kan inte direkt påstå att Zuul FX är ett gäng som jag kommer minnas om ett halvår, men så länge ”Live free or die” spelar är det ganska kul. Bandets smältdegel av Fear Factorys statiska elektronik, Mnemics furiositet, Soilworks melodiska dödssmisk och ganska lökiga refränger där rensång nyttjas ofördelaktigt, har sina poänger.

Jag har gnällt på den franska metalscenen förr, för att sedan bli tillrättavisad av upproriska baguetteknaprare. Och på death och black metalsidan har landet faktiskt tagit ordentliga kliv framåt på senare år. Men vad gäller modernare, mer lättillgänglig metal spelar fransoserna fortfarande i andradivisionen. Därför är det kanske inte särskilt konstigt att hemlandets media hyllat Zuul FX och räknat dem som en viktig länk i återuppbyggnaden av den franska scenen.

Med det vill jag ha sagt att Zuul FX på intet sätt är ett dåligt band, men att deras grej är alldeles för standardiserad för att på längre sikt engagera mig. Att de försöker särskilja sig genom att väva in långsamma partier där tyngd och ångest ska vara huvudingredienserna får dem bara att framstå som splittrade.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner