Joyzine.se


Recension - Skiva

Birdflesh
Mongo Musicale, 2006
Skivbolag: Dental Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-12
Hemsida: www.birdflesh.net

Hela idén med humorgrind är egentligen ganska meningslös. För att humoristiska texter ska gå hem krävs att man hör vad som sjungs och det vet den som kan sin grindcore, att det är inte genrens kännetecken. Men å andra sidan borde inte humor-black metal heller fungera och ändå gick Sportlovs blasfemiska humor hem för några år sedan.

Hos svenska Birdflesh står humorn högt i kurs. Men när det är stört omöjligt att höra vad som sjungs tar den sig uttryck genom festliga låttitlar (Crocophile, After-ski Obliteration, Handicapitation och Whirlpool Whiplash), spexiga maskeradkostymer och en fånig sångröst som dyker upp här och var. I centrum hamnar istället gängets fläskiga grindcore.

Trion manglar grind med ett stråk av death metal och stundtals är det riktigt bra. Att det handlar om veteraner är tämligen tydligt i det flinka hantverket. Men ”Mongo Musicale” blir ändå inte mer än ett okej album. 25 melodier rabiat grind blir lätt för mycket för den bäste. Speciellt som genren inte direkt gjort sig känd som den mest varierade avarten av musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Birdflesh

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner