Joyzine.se


Recension - Skiva

Universal Poplab
I could say I'm sorry (CDs), 2006
Skivbolag: Wonderland Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-11
Hemsida: www.universalpoplab.com

Har man pratat otaliga timmar i radio och dessutom fått ett P3-program döpt efter sig borde man veta hur en låt ska stramas upp för att få tid i etern. Och visst är det så. I I could say I’m sorry har Christer Lundberg och hans Universal Poplab snickrat ihop en riktigt radiovänlig liten rackare.

Det är dansant pop som är sparsmakad och lyxig på samma gång. Depeche Mode möter Pet Shop Boys i en något mer modern tappning där trallig synthpop a la Melody Club används som garnering. Inte alls tokigt. Möjligtvis lite platt och i avsaknad av tydlig dynamik, men å andra sidan med den förkrossande tuffa textraden ”I could say I’m sorry, but I’m not” i refrängen.

Utöver två remixer och en instrumentalversion av berörd låt bjuds vi även på Vampire in you. En något mörkare bit, men ändå med en stark refräng. Det är nästan så jag föredrar den framför singelns huvudspår. Här visar Universal Poplab hur mycket man kan uträtta med väldigt små medel.

Att det här är två låtar pop som gjorda för radio råder det ingen tvekan om. Frågan är om Christer vågar spela dem i sitt eget program?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

TÄVLA med Universal Poplab
Universal Poplab (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner