Joyzine.se


Recension - Skiva

Thermostatic
The box (CDs), 2007
Skivbolag: Wonderland Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.thermostatic.se

Vad passar inte bättre i sommar nu när allt pissregnande förvandlar Sverige till ett nytt Atlanten, än lite somrig myselectopop? Thermostatic heter gruppen, The Box heter singeln och Le Sport, The Embassy och Slagsmålsklubben skulle kunna vara tänkbara referenser. Eller rättare sagt, de skulle kunna vara tänkbara referenser på valfri remix. För som sig bör får man med lite smått i gott förutom själva singeln. I det här fallet snackar vi remixer som härrör till Tiger Baby och White D. Om de är lekstuga signerad Thermostatic själva eller fristående människor låter jag vara osagt, dansant är det i alla fall.

Men själva huvudsingeln då, The Box. Den är enkel. Väldigt enkel. Ett skönt drivande electrobeat kompletterat med kvinnlig sång som nästan ger mig vibbar av Alice In Videoland. Det är en bra låt, men är det verkligen en bra singel? Jag kan tänka mig att den passar perfekt som mellanlåt på ett svettigt dansgolv, en okänd låt som håller drivet uppe tills de stora kavalkaderna drar igång. Som fristående däremot är jag lite mer tveksam.

The Box är catchig, men inte så catchig. Är den representativ för albumet? Det hoppas jag verkligen. Men jag vill ha lite mer. Av allt. Annars är risken stor att Thermostatic helt faller mellan stolarna nu när utbudet av den här typen av electrodans är mördande. Det återstår att se om någon kommer att komma ihåg låten The Box och gruppen Thermostatic om ett år.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

TÄVLA med Universal Poplab
Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Thermostatic (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner