Joyzine.se


Recension - Skiva

Sanctum
Let's eat, 2004
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-20
Hemsida: www.crescens-collective.com

Titelspåret får mig osökt att associera till regntunga 90-talsgator i Belfast. Gråtande barn och sakta förbipasserande tanks. Det är ett intryck som är talande för hela albumet. De industriella ljudkollagen har något filmiskt över sig. Något jag om man nu kan göra det när det handlar om ljud, skulle vilja kalla dramaturgiskt ritigt.

När Sanctum efter åtta års tystnad återigen släpper nytt material gör de det med finess. ”Let’s eat” är betydligt mjukare och mer välordnad än vad som brukar vara praxis för släpp på Cold Meat. Men för det är den inte mer lättillgänglig. Svenskarna jobbar imponerande med kontraster och får de mest skiljda ljud att passa bra tillsammans. Men det krävs koncentration för att uppskatta Sanctum. Annars är det lätt hänt att allt enbart framstår som oljud. Vilket vore synd när det verkligen inte är det.

Sara-Lo av Ekstam är ett ess som till ”Let’s eat” plockats in. Hennes sånginsats är så väl vacker som ödesmättad och kontrasterar utmärkt till det ondskefulla manliga mässande som ofta används. Hela återkomstplattan minner om krig. Då pratar vi inte om fronten och de upplåsta soldaterna utan om städerna och de civila som lever i total skräck och misär. Är det något Sanctum lyckas med är det onekligen att få igång fantasin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner