Joyzine.se


Recension - Skiva

Carpathian Forest
Black Shining Leather, 2007
Skivbolag: Peaceville
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-02
Hemsida: www.tnbm.no

På senare år har det varit relativt stor uppståndelse kring Carpathian Forest och dess frontman Nattefrost. Har det inte handlat om att smörja in sig i sitt eget bajs eller inspelningar av kaskadspyor har det varit narkotikamissbruk och ett eremitiskt leverne i skogen som varit på tapeten. Hela tiden dock med ställningstagandet att allt måste vara så äkta och ondskefullt som möjligt.

Carpathian Forest har väl förvisso alltid varit ett extremt band som skapat sig en kultstämpel genom att slåss för allt som inte är normalt. Men på debutalbumet från 1998, som nu återsläpps av Peaceville, lever gruppen knappast upp till den morbida självbild som bandet och framförallt Nattefrost skapat åt sig själva idag.

”Black Shining Leather” är kort och gott kompetent black metal med en hel del rock n’ rollkänsla. Ljudkvaliteten är ganska svajig, inte minst trummorna drunknar i mixen, vilket medför en viss mörkerkänsla, men som helhet är plattan snarare intressant än otäck. Carpathian Forest var vid tillfället en duo där Nattefrost kamperade tillsammans med Nordavind som senare kom att lämna bandet. Tillsammans bevisade de att black metal inte behöver vara överintensiv utan fungerar även i rocksvängig kostym.

Det var dock förmodligen inte vad de var ute efter, sett till dagens framtoning. Men det gör plattan till en viktig del i en uppdaterad black metalsamling. Den avslutande The Cure-covern A Forest är lika elektrisk som den är avvikande och understryker med ytterligare tydlighet att man kan göra en hel del med svartmetallformatet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner