Joyzine.se


Recension - Skiva

The Moonbabies
At the ballroom, 2007
Skivbolag: Startracks
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.moonbabiesmusic.com

Det snackas mycket om The Beatles och Beach Boys när duon The Moonbabies ska beskrivas. Och det är klart att det går att hitta likheter med de förstnämnda och i princip är omöjligt att bortse från parallellerna till de senare när man lyssnar på ”At the ballroom”. Men lika mycket som det är ett fint förvaltande av mångåriga referenser är det popmusik inträngd i stram indiekostym.

The Moonbabies – bestående av Ola Frick och Carina Johansson – går en balansgång. Ibland får de till en allvarsam ton som mitt i det electronica-bestyckade poplarmet är otroligt smakfull. Ibland faller de in i allt för känslosvallande dumindie som låter alldeles för mycket P3 och alldeles för lite integritet. Duon har i grund och botten full koll på sitt koncept, men tycks ha en lite för stor experimentlusta. Det är inte fel att låta två tidsepoker mötas, men lite trist när de äldre referenserna visar sig vara så mycket bättre.

Merparten av ”At the ballroom” är dock att applådera. Det är mjukt inbäddad popmusik som är både vacker, harmonisk och nyfiken. Greys Anatomi-låten (får alla ha med sin musik i den serien nuförtiden?) War on sound är förstås fantastisk och historielektionen Shout it out får mig omedelbart på fall. Förhoppningsvis fortsätter The Moonbabies på samma spår och strävar bort från den plumpt indiestereotypa mallen. Med dåtiden i blickfånget och dagens scen som enbart en tillfällig följeslagare kan den här duon komma att bli något alldeles extra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner