Joyzine.se






Recension - Skiva

Mistie
10 times guilty, 2004
Skivbolag: Dogbreath Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-20
Hemsida: -

I grund och botten har Dogbreath-stationerade Mistie något väldigt bra att bjuda på. Hade det inte varit för att de velat alldeles för mycket hade deras arga emocore fungerat alldeles förträffligt. I nuvarande form vet bandet inte vilket ben de ska stå på, blandar inte lite väl många influenser i musiken och faller därmed mellan två stolar.

När den är som bäst, i spår som Sometimes, Somebody Said och All That You Deserve, låter Misties musik som ett mindre nu-metalinfluerat Spineshank (ingen fånig rap här inte). Körerna sitter precis där de ska och den aggressiva, men samtidigt bittert bräckliga framtoningen bjuder till trivsamt lyssnande. Men samtidigt finns det spår där killarna velat vara lite väl emotionella, där det mest blir gnälligt pseudomangel av det hela. Gärna känslofyllda körer, men jag söker kontinuitet i musiken. Röstresurserna för såväl aggressivt gastande som känslofylld refrängsång finns ju där.

Hade Mistie bara hållit sig till sin arga linje hade den här skivan kammat hem skyhöga poäng, för när det är bra är det fantastiskt bra. Att blanda in för mycket emo och några sura rockflirtar blir dock bara irriterande. Jag vill inte se det här bandet svansa iväg åt Linkin Park-hållet och hoppas därför på ett tydligare vägval åt det hårdare hållet till nästa platta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner