Joyzine.se


Recension - Skiva

Appalachian Terror Unit
Armageddon won't be brought by gods (7"), 2007
Skivbolag: Profane Existence
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.myspace.com/appalachianterrorunit

Från coola Minneapolis-bolaget Profane Existence kommer rabiat skrikande Appalachian Terror Unit. En tjejfrontad crustorkester som knappast ser med blida ögon på vad vi människor gör med vår värld. Debutepn är så arg att det nästan kokar över och behandlar delvis ingrepp som profithungriga människor gjort i naturen. Därav den vid en första anblick death metalklingande skivtiteln.

Särskilt metalbefriat är det här dock inte. Gruppen stryker på både ett och två lager av feta metalgitarrer över sin sprakande crustpunk. Vilket resulterar i en kakofoni som är riktigt kul. En stund. För tyvärr lider ”Armageddon won’t be brought by gods” av en riktigt usel ljudbild.

Det är väl kanske vad gruppen varit ute efter när de valde vinylformatet som debutmedium. Men lite av låtarnas storhet går förlorad i det ständiga bruset. Det hade varit mycket intressant att höra Appalachian Terror Unit i en mer putsad studioversion. Då hade det förmodligen också varit lättare att verkligen urskilja tjejen bakom mikrofonen. Genom en mick som låter kakburk blir det rent av svårt att könsbestämma henne i vissa bitar.

Ett stort extra plus för att den medföljande bookletens mittuppslag är en stor foldout av det snygga skivomslaget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner