Joyzine.se


Recension - Skiva

Mercy Killers
Bloodlove, 2006
Skivbolag: Hellcat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-29
Hemsida: themercykillers.com

Mercy Killers har ett melodispråk som verkligen tilltalar mig. De väver in vackra melodier och popiga refrängkrokar i sin lättsmälta punkrock. Utan att bli en glättig Blink 182-karbon lyckas gruppen skriva lättnynnade örhängen där melodi- och refrängspråk är minst lika viktigt som punkig energi.

Men någonstans i bakhuvudet är trion ändå lite rädd för att bli som Blink182, God Charlotte eller vilken strömlinjeformad fejkpunk som helst. De kopplar nämligen på smutsdisten och stökar till det i sann Rancid-anda med jämna mellanrum. Jag gillar det inte. Dels på grund av att musikstilen i sig är ganska enformig, dels för att Mercy Killers inte hanterar stökigt punklarmande särskilt väl. De gör sig bättre som en subtil – om än ganska mörk – poppunkakt.

Craig Fairbraugh är ingen större sångare, men i partierna där han verkligen sjunger infinner sig ändå en skön stämning. När han tvärtom lägger sig till med skrovlig whiskeyröst och ägnar sig åt dräggig punksång låter det rent av dåligt. Jag kan inte låta bli att störa mig på att Mercy Killers i sin rädsla för att bli för kommersiella slavar bort några av sina bästa uppslag.

Lyckligtvis är majoriteten av materialet på plattan melodianstruket och det gör den ändå till ett habilt släpp. Lättuggad punk ska låta så här och den lilla klick svärta Mercy Killers adderar gör att de aldrig ens kommer nära en reklamradiostämpel. De klarar sig gott utan Rancid-stök.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner