Joyzine.se


Recension - Skiva

Man Must Die
The human condition, 2007
Skivbolag: Relapse Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-12
Hemsida: www.manmustdie.net

Bakom den solida fond av kraftfull death metal som möter lyssnaren när ”The human condition” brakar igång gömmer sig det faktum att den skotska gruppen har ett gott handlag med melodier. Det är det som gör Relapse-debuten till en riktigt intressant skiva. Man Must Die är på ett tillfredsställande sätt melodiösa samtidigt som de är skoningslöst brutala.

I likhet med så många andra Relapse-band bygger Man Must Dies musik på grindcoreinfluerad death metal där trummorna smattrar vansinnigt och där taktvändningar och oväntade tilltag är regel snarare än undantag. Det behövs så att säga inte två gissningar för att lista ut hur det här gänget låter efter att ha kastat en blick på bolagsloggan.

Men där många gäng nöjer sig med att vara förkrossande hårda och aviga i sitt komponerande tar skottarna grejen till ytterligare en nivå. Inbäddat i det bastanta manglet bjuder de på små slingor och detaljer som nyanserar upp det hela ordentligt. Det är de små detaljerna som gör ”The human condition”. En ack så liten Iron Maiden-slinga gömd bakom de smattrande kaggarna kan göra en hel låt.

”The human condition” bryter ingen ny mark. Det är Relapse-mangel av klassiskt snitt. Men Man Must Die gör, sin nästan överdrivet tekniska approach till trots, det hela lite intressantare än många andra. Ett extra plus också för Joe McGlynns gutturala insatser vid mikrofonen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner