Joyzine.se


Recension - Skiva

2 Ton Predator
Demon Dealer, 2003
Skivbolag: Diehard Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-27
Hemsida: www.2tonpredator.net

Musikbranschen är inte särskilt rättvis. Det tror jag att svenska 2 Ton Predator håller med om. Det går inte alltid att skylla på mördande konkurrens, ibland måste man helt enkelt bara ha lite flyt och timing. Något man inte kan påstå att den här orkestern har haft. Trots riktigt bra låtar och en framåt attityd har de aldrig riktigt breakat. Aldrig fått den uppmärksamhet som de nog i ärlighetens namn förtjänar.

Det hela är ganska ironiskt. ”Demon dealer” släpptes under sommaren 2003 och gick publiken ganska obemärkt förbi. Nu är det 2005 och danska Hatesphere erövrar världen med en musikalisk brygd som inte är alls olik. Snacka om taskig timing. Hade ”Demon dealer” släppts idag är jag säker på att den sålt i en betydligt större upplaga.

Faktum är att hela plattan låter mer dansk än svensk. Låt gå för att det finns några riff som The Haunted skulle ha kunnat stå som ansvariga för, men annars klingar det mer som rödvit musik. Jag antar att det faktum att Tue Madsen står för produktionen göt sitt till. Lika väl som Hatesphere-jämförelsen. 2 Ton Predator har samma råhet i sitt sound.

Slaktthrash, eller kanske machothrash. Det torde vara ganska bra beskrivningar av soundet. Bandet har nämligen även sneglat på Pantera och vävt in ett och annat svängigt dödsriff. Det är med andra ord inte särskilt unikt, men ändå en platta som förtjänar att nå fler lyssnare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner